Via Vecchia: De oudste eetstraat van Groningen

donderdag, 22 augustus

In de binnenstad bevindt zich het oudste eetstraatje van Groningen. Dit knusse straatje met de naam ‘Via Vecchia’ is een geliefde plek in de stad, maar nog niet bij iedereen bekend. Wij namen een kijkje bij Via Vecchia.

Het straatje is een stuk van het Gedempte Kattendiep en gaat over in een aparte straat richting de Steenstilstraat. Aan het intieme straatje liggen 4 verschillende restaurants die allemaal een eigen cultuur centraal stellen. De 4 restaurants hebben het straatje omgedoopt tot ‘Via Vecchia’ wat vanuit het Italiaans ‘Oude Straat’ betekent. Zodra je de straat inloopt kun je de ware vakantiesfeer proeven. Wel zo fijn, midden in de zomervakantie.

Via Vecchia straatje

Boccaccio

Cultuur: Italiaans
Boccaccio is een Toscaans restaurant dat zich heeft gespecialiseerd in de klassieke Toscaanse gerechten. De verse ingrediënten die de chef-kok gebruikt voeren de boventoon en dit wordt ondersteund door de traditionele bereidingsmethode. Krijg een heerlijk vakantiegevoel bij dit klassieke Italiaanse restaurant. Via Het Laatste Tafeltje kun je genieten van verschillende deals waarbij je een hoge korting scoort. Als je benieuwd bent naar deze deals, kun je hier klikken voor een overzicht!

Hemingway’s Cocktailbar & Music Restaurant

Cultuur: Cubaans
Dit tapasrestaurant staat bekend om zijn Cubaanse sfeer. Ernst Miller Hemingway’s, een oud Amerikaanse schrijver en journalist die in Cuba woonde, is de inspiratie van het restaurant. Het restaurant heeft een perfecte balans tussen de samenstelling van gerechten, cocktails en de inrichting van de zaak. Hierdoor voelt het restaurant aan als de cultuur van Cuba. Geniet van de heerlijke gerechten met extra voordeel via Het Laatste Tafeltje. Bekijk alle aanbiedingen van Hemingway’s op Het Laatste Tafeltje hier!

collage Hemingways Groningen (1)

Bar Bodega Cervantes

Cultuur: Spaans
Spaans eten is de specialiteit van Bar Bodega Cervantes, dit tapasrestaurant is een typisch voorbeeld van heerlijke tapas voor een scherpe prijs. Bar Bodega Cervantes is prettig, nonchalant en losjes, net zoals de Spaanse cultuur. Zeven dagen per week kun je hier genieten van verschillende tapasgerechten in een knus en gezellig restaurant. Bar Bodega voert je tijdens een diner of lunch mee naar Spanje, perfect om even langs te gaan tijdens de zomervakantie. Naast de heerlijke gerechten organiseert Bar Bodega Cervantes elke vrijdagavond een salsa avond, dat betekent een avond vol dans! Via Het Laatste Tafeltje kun je hier extra voordelig terecht, bekijk de aanbiedingen van Bar Bodega hier!

collage Cervantes Groningen

Moro

Cultuur: Zuid-Mediterraan
Bij Moro maak je kennis met de Zuid-Mediterrane keuken. Deze keuken komt voort uit Spanje, Noord-Afrika en het oostelijk Middellands Zeegebied. Moro zorgt voor een onvergetelijke avond door de intense smaken en geuren die ze serveren. Hiernaast heeft het restaurant een sfeervolle inrichting die erg past bij de cultuur die het restaurant centraal heeft staan. De menukaart bestaat uit veel verschillende gerechten die je extra voordelig kunt proberen via Het Laatste Tafeltje. Benieuwd naar de deals? Bekijk ze hier!

collage Moro Groningen

Neem een kijkje in dit zomerse straatje, en maak kennis met de verschillende culturen die de 4 restaurants te bieden hebben via Het Laatste Tafeltje!