Versoepelingen vanaf 21 april?

donderdag, 8 april

Is er na maanden van strenge maatregelen nu eindelijk ruimte voor versoepeling? Het lijkt er wel op! Er komen in ieder geval hoopvolle geluiden vanuit het kabinet.

5x lekker terras in Groningen

Afschaffing avondklok en terrassen op

Volgens Haagse bronnen zou het kabinet bezig zijn met een heropening van de terrassen en het afschaffen van de avondklok. Een drankje drinken op het terras en niet meer hoeven haasten om ‘op tijd’ thuis te zijn. Het klinkt voor veel mensen als muziek in de horen en voelt bovenal als een verademing.

Maar daar stopt het (gelukkig) niet. Naast het afschaffen van deze maatregelen wordt er ook gekeken naar andere versoepelingen. Zo wordt onder andere het thuisbezoek waarschijnlijk aangepast naar maximaal 2 personen en zal het fysiek voortgezet- en middelbaar onderwijs weer starten.

Het kabinet wil stapsgewijs en doelgericht toewerken naar een zomer zonder coronamaatregelen of alleen basismaatregelen zoals 1,5m afstand en het ‘stuk’ wassen van je handen.

De cijfers moeten het toelaten

We moeten natuurlijk niet te vroeg juichen want de versoepelingen van de coronamaatregelen zijn nog steeds verbonden aan de besmettingscijfers. Ook zullen de eventuele versoepelingen eerst voorgelegd worden aan het Outbreak Management Team die hierover advies gaat uitbrengen. Volgende week dinsdag (13 april) is de volgende persconferentie. Hierin zal meer duidelijk worden over de concrete plannen.

Wil jij meer blogs lezen over de nieuwste ontwikkelingen in de horeca van Nederland? Bekijk onze blogpagina of maak kennis met restaurants in Groningen!