Top 10 restaurants in Groningen van 2021

donderdag, 30 december

Een bewogen jaar is alweer bijna voorbij en daarom is het tijd om te kijken naar de top 10 restaurants in Groningen van 2021. Ondanks alle corona maatregelen hebben restaurants via Het Laatste Tafeltje toch hun gasten blij kunnen maken met heerlijke deals. Er zijn daarom ook veel positieve reviews binnengekomen dit jaar. Op basis van deze reviews is een top 10 gemaakt van alle, in 2021, meest actieve en best beoordeelde restaurants. Lees hieronder snel de toppers van Het Laatste Tafeltje!

1. ‘t Koetshuys restaurant & bar (9,2 – 145 reviews)
2. Digibites (9,2 – 110 reviews)
3. Pizzeria Italia Groningen (9,2 – 34 reviews)
4. Eetcafé de Stadstuin Hereweg (9,1 – 77 reviews)
5. Restaurant Jasmijn (9,1 – 87 reviews)
6. TOTT Groningen (9,2 – 15 reviews)
7. Dinercafé Plezant (9,3 – 9 reviews)
8. Grieks Specialiteiten Restaurant Olympia (8,9 – 103 reviews)
9. Cantina Mexicana (8,9 – 43 reviews)
10. De Oude Kijk (8,8 – 37 reviews)

1. ‘t Koetshuys restaurant & bar

9,2 – 145 reviews
Blekerstraat 22-24

‘t Koetshuys restaurant & bar is een bekend restaurant op Het Laatste Tafeltje. Het restaurant bevindt zich op het kleine horecapleintje in de Schildersbuurt, vlak bij de stad. Ook dit jaar heeft het restaurant gasten ontvangen en de reviews waren geweldig! Met een gemiddelde score van 9,2 op basis van 145(!) reviews is ‘t Koetshuys restaurant & bar het beste restaurant van 2021 in Groningen.
Bekijk potentiele deals van ’t Koetshuys restaurant & bar

Diner 't Koetshuys restaurant & bar Groningen Het Laatste Tafeltje

2. Digibites

9,2 – 110 reviews
Gedempte Kattendiep 122

Sinds 2020 heeft Digibites een nieuwe eigenaar. Dat is ook te merken in de reviews. Met de nieuwe eigenaar heeft het restaurants zich in 2021 onderscheiden als één van de beste restaurants in Groningen. Met reviews als: “Heerlijke sushi in een ontspannen sfeer. Mooie ambiance en prettige bediening”, scoort ook Digibites een 9,2. Zij hebben dit gemiddelde behaald uit maar liefst 110 reviews. Ook in deze tijd kun je middels een afhaaldeal genieten van de sushi van Digibites!
Bekijk de afhaaldeals van Digibites

3. Pizzeria Italia Groningen

9,2 – 34 reviews
Kleine Pelsterstraat 2

Pizzeria Italia Groningen is één van de oudere pizzeria’s in Groningen. De pizzeria wordt van generatie op generatie overgedragen. Dat is terug te zien in de gerechten, maar ook in de reviews. Ook Pizzeria Italia Groningen scoort namelijk een 9,2. Zij hebben dit behaald op basis van 34 reviews. Het restaurant bevindt zich in de Kleine Pelsterstraat en is daarom zeer makkelijk te voet bereikbaar na een dagje shoppen!
Bekijk potentiele deals van Pizzeria Italia Groningen

4. Eetcafé de Stadstuin Hereweg

9,1 – 77 reviews
Hereweg 42

“Afhaal spareribs waren erg lekker! Salade, sausjes en friet (kregen zelfs meer mee) waren goed! Aanrader!!!”. Met reviews als deze scoort Eetcafé de Stadstuin Hereweg na 77 reviews een 9,1. Zij hebben verschillende deals, waaronder een afhaalspareribs deal. Ook in deze tijd kun jij nog genieten van deze afhaaldeal. En als wij de reviews mogen geloven, zijn ook de afhaaldeals absolute aanraders! Probeer ze zelf eens!
Bekijk potentiele deals van Eetcafé de Stadstuin

5. Restaurant Jasmijn

9,1 – 87 reviews
Nieuwe Boteringestraat 66

Restaurant Jasmijn is een restaurant waar de Noord-Afrikaanse en Mediterrane keuken wordt geserveerd. Voor veel mensen wellicht niet de meest voor de hand liggende keuze, echter bewijzen de reviews op Het Laatste Tafeltje dat dit juist een restaurant is waar je heen moet gaan. Op basis van 87 reviews scoort Restaurant Jasmijn namelijk een prachtige 9,1. Met de afhaaldeal kun je nu nog genieten van de Noord-Afrikaanse en Mediterrane keuken!
Bekijk de afhaaldeal van Restaurant Jasmijn

6. TOTT Groningen

9,2 – 15 reviews
Schuitendiep 48

TOTT Groningen is, sinds de zomer van 2021, nieuw in Groningen. TOTT staat voor ‘Talk Of The Town’ en dat zijn ze zeker! Met reviews als: “Heerlijk gegeten. Wat een leuke zaak! De liefde voor de zaak en het vak spat er van af. Heerlijk eten en een super sfeer, TOP.” Heeft Tott dit jaar al 15 geweldige reviews mogen ontvangen, een 9,2 gemiddeld! Ken je dit nieuwe restaurant nog niet? Dan raden we aan om hier snel een keer langs te gaan!
Bekijk potentiele deals van TOTT Groningen

Sate Tott Groningen Het Laatste Tafeltje

7. Dinercafé Plezant

9,3 – 9 reviews
Diephuisstraat 6

Dinercafé Plezant was dit jaar met verschillende deals te vinden op Het Laatste Tafeltje. Door het uitgebreide aanbod en de leuke aanbiedingen heeft Plezant mooie reviews mogen ontvangen: “Heerlijke, gemoedelijke ambiance. Fantastische gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Een toppertje in Grunn!”. Met een gemiddelde score van 9,3 op basis van 9 reviews kan Dinercafé Plezant zeer tevreden zijn.
Bekijk potentiele deals van Dinercafé Plezant

8. Grieks Specialiteiten Restaurant Olympia

8,9 – 103 reviews
Zwanestraat 12

Grieks Specialiteiten Restaurant Olympia is inmiddels een bekend restaurant in de binnenstad van Groningen. De in de Zwanestraat gelegen Griek bestaat al meer dan 30 jaar en dat zie je terug in de kwaliteit van het eten en dus ook in de reviews! Olympia scoort op basis van 103 reviews maar liefst een 8,9. “Gezellig restaurant, vriendelijke bediening, heerlijk gegeten.”. Je kunt hier een aantal dagen in de week ook terecht voor een afhaaldeal!
Bekijk potentiele deals van Grieks Specialiteiten Restaurant Olympia

9. Cantina Mexicana

8,9 – 43 reviews
Vismarkt 50

Wellicht ken je Cantina Mexicana van het terras op de vismarkt, maar ben je er wel eens binnen geweest? Zodra je binnen stapt waan jij je in Mexico en kun je genieten van heerlijke Mexicaanse gerechten. Naast Mexicaanse gerechten kunnen ze ook andere gerechten geweldig bereiden. Met reviews zoals deze: “Vandaag weer gegeten bij Cantina, en zoals elke keer een goede service en geweldig lekker eten.”, bewijzen ze dat ze in deze top 10 thuishoren. Cantina heeft al 43 reviews ontvangen en scoort daarmee een 8,9!
Bekijk potentiele deals van Cantina Mexicana

10. De Oude Kijk

8,8 – 37 reviews
Oude kijk in’t Jatstraat 47

De Oude Kijk is een grandcafé aan de Oude kijk in’t Jatstraat dat sinds juni 2020 geopend is. Je kan hier terecht voor een heerlijke lunch, diner of borrel. Ook in deze tijd kun je genieten van de gerechten van De Oude Kijk, middels een afhaaldeal! In anderhalf jaar scoort De Oude Kijk een prachtige 8,8 op basis van 37 reviews: “Gisteravond heerlijk gegeten, 3-gangendiner, prima portionering, erg vriendelijke bediening, die oog had voor ons. Een extra portie brood bij het voorgerecht en daarna nog een portie extra frietjes die daarna niet extra in rekening werden gebracht, zien we vaak anders. Helemaal TOP.”.
Bekijk de afhaaldeal van De Oude Kijk

Lunch terras De Oude Kijk Groningen Het Laatste Tafeltje

Tot slot willen wij al onze aangesloten restaurants bedanken voor hun positiviteit, creativiteit en doorzettingsvermogen. Mogen we in het nieuwe jaar snel weer vol op genieten van de horeca met al haar gezelligheid, lekkere eten en drinken! Het team van Het Laatste Tafeltje wenst iedereen een prettig en gezond nieuwjaar.