Mystery Guest: Satéhuis is meer dan alleen heerlijke saté!

dinsdag, 7 november

Je hebt vast, net als ik, de kipsaté stokjes van het Satéhuis wel eens besteld. Of hebt de bezorgers wel eens voorbij zien komen op de fiets of scooter. Want dit lekkere gerecht, en nog vele andere, worden al tijdenlang thuisbezorgd vanuit de Hereweg. Dit keer ben ik op pad gestuurd om plaats te nemen in het restaurant en de deal van Het Laatste Tafeltje te proberen!

Aangename verrast door Satéhuis in Groningen

Dat je in de binnenstad ook ín het restaurant kon genieten, wist ik voor het bezoek (helaas) nog niet. Aan de buitenkant lijkt het enigszins op een afhaalrestaurant, maar als je binnenstapt kom je direct tot de ontdekking hoe leuk het daar binnen is! Er is in de zwart en houten aankleding gewerkt met bamboe waardoor de hele inrichting meteen oosters aandoet. Het restaurant is sfeervol verlicht en de stoelen zitten fijn. Dit was een goede start van de avond!

Uitgebreid 3-gangen Indonesisch tapasdiner

Voor slechts €21,95 (37% korting) tafel je zo lang als je wilt en geniet je van drie rondes heerlijke Indonesische tapas. Alle gerechten worden geserveerd op prachtige bordjes die bijdragen aan de gehele beleving. Als start kregen wij een kommetje kroepoek van het huis. Als voorgerechten stonden Soto Ajam (Indonesische kippensoep) en diverse gefrituurde hapjes op het menu. Gevolgd door een tafel vol lekkere vlees- en groentegerechten. Naast verschillende soorten saté krijg je ook diverse stoofgerechtjes en twee soorten rijst. Het diner wordt afgesloten met een bolletje ijs, slagroom en spekkoek. Eén ding is zeker: je gaat bij Satéhuis met een voldaan gevoel naar huis!

Beoordeling van Satéhuis

De hele tafel staat vol met lekkere gerechtjes en na drie uur eten en kletsen besloten we te gaan omdat het restaurant bijna ging sluiten. Voor mij is dit restaurant dus een aangename verrassing en ik raad alle vleesliefhebbers aan met deze 3-gangen deal hier een keer te eten!

Service: 7,8
Een hele vriendelijke dame wees ons op een mooi plekje bij het raam. Ze bracht heerlijke gerechtjes, steeds met een glimlach. Bij het afhalen van de tafel wordt gevraagd of je nog iets wilt drinken.

Eten: 8
Naast saté dus nog heel veel anders lekkers. Normaliter bestel ik niet snel iets anders dan de gangbare saté. Deze tapas-deal is dus ideaal als je ook eens iets anders wilt proberen.

Sfeer: 8,5
Echt de verrassing van de avond, het gezellig en sfeervol ingerichte restaurant. De groene plantjes maken het geheel af. Echt heel fijn zitten, niet te druk en op loopafstand van alle winkels in de binnenstad.

Ben je toch op zoek naar een andere horeca uitje? Bekijk dan al het aanbod van de beste restaurants in Groningen!