Deze 5 populaire drankjes worden steeds vaker op het terras besteld

donderdag, 3 juni

De terrassen zijn weer open en eindelijk zien we het zonnetje weer schijnen, hoog tijd voor een bezoekje op het terras! Maar welke populaire drankjes worden eigenlijk veel besteld?

Op het terras worden in de zomer heel wat drankjes ingeschonken en opgedronken. Van cola tot bier en van wijn tot water, het is allemaal op het terras te krijgen. Maar wil jij eens populaire drankjes proeven die voor jou nog niet zo bekend zijn? Lees dan snel verder en kom erachter welke populaire drankjes op het terras jij nog niet kent!

1. Huisgemaakte ijsthee of ijskoffie

IJsthee en ijskoffie wordt op het zomerse terras steeds populairder. Huisgemaakte ijsthee bestaat meestal uit water met ijs en hierin worden diverse vruchten gedaan zodat het water een fijne smaak krijgt. IJskoffie wordt meestal gemaakt van verse koffie in combinatie met ijsklontjes, waardoor de koffie afkoelt tot ijskoffie.

populaire drankjes

2. Alcoholvrij(e) bier of wijn

Alcoholvrije dranken zijn steeds meer in trek bij menig Nederlander en dit zie je ook terug op het terras. Door de vele verschillende opties die de brouwers tegenwoordig bieden kun je bij veel terrassen terecht voor heerlijke alcoholisch vrije bier of wijn. Dit smaakt hetzelfde als normaal bier of wijn, maar door de andere bereidingswijze zit hier geen alcohol in.

3. Zomerse speciaal bieren

Heerlijk op het terras neerploffen om vervolgens een zomers speciaal biertje te bestellen, iets dat steeds populairder wordt. Er zijn veel brouwers die speciaal bier maken dat gedronken kan worden in de zomer. Denk bijvoorbeeld aan het coronabier, maar ook andere merken doen hieraan mee! Deze populaire drankjes mogen in dit lijstje zeker niet ontbreken!

populaire drankjes

4. Witte en rode wijnen

Wijn wordt altijd al veel gedronken op terrassen, deze mag dus zeker niet vergeten worden. Er zijn veel verschillende soorten wijnen, lees snel onze blog over 4x tips voor het kiezen van de juiste wijn, zodat jij ook op het terras altijd de juiste wijn kiest!

5. (Alcoholvrije) cocktails

Cocktails bestaan meestal uit frisdrank met gemixte sterke dranken, die worden opgemaakt in een mooi glas. Op het terras worden deze populaire drankjes steeds vaker besteld en dat is niet zonder reden. Cocktails bestaan in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd wel iets lekker tussen zit! Daarnaast zijn alcoholvrije cocktails steeds meer in trek.

populaire drankjes

Wij hopen dat je met deze verschillende populaire drankjes jouw ideale terras dag beleeft. Na al deze heerlijke en populaire drankjes zijn wij zelf ook wel toe aan een heerlijk terrasje, fijne zomer en tot snel!

Wil jij meer blogs lezen over het terrassen in Groningen? Laatst schreven wij een blog over 5x de beste verwarmde terrassen in Groningen en 5x leuk terras in Groningen!