6 tips om gemakkelijker te kiezen van de menukaart

dinsdag, 27 augustus

Heb jij ook vaak last van keuzestress nadat je de hele menukaart bekeken hebt? Je leest hem nog 10 keer door, vraagt je tafelgenoten wat zij gaan kiezen en dan… weet je het nog steeds niet. Op het moment dat de bediening de bestelling komt opnemen roep je maar snel wat. Maar als de borden worden uitgeserveerd heb je spijt. Wat de andere hebben gekozen ziet er veel lekkerder uit. Meh. Herkenbaar? Met de volgende zes tips overkomt het je niet meer.

#1 Bekijk de menukaart online
Een goede voorbereiding is het halve werk. De meeste restaurants hebben hun menukaarten online staan. Bekijk deze voordat je naar het restaurant gaat. Op die manier heb je meer tijd om te bedenken waar je precies zin in hebt. Zorg ervoor dat je je keuze hebt gemaakt voordat je in het restaurant bent en stick to your plan.

#2 Laat je verrassen
Laat de chefkok de keuze voor jou maken. Vaak is er een optie om te kiezen voor een verrassingsdiner. De chef maakt dan iets lekkers en houdt daarbij rekening met je voorkeuren. Je kan dus van te voren aangeven dat je graag een visgerecht wilt en welke producten je liever niet op je bord terug vindt. Uiteraard wil de kok je graag nog een keer verwelkomen dus zal hij zijn best doen om je echt culinair te verrassen.

Verrassingsdiner van de chef

#3 Kies wat je tafelgenoten kiezen
Doe een rondvraag wat je tafelgenoten kiezen. Is er een meerderheid die voor een bepaald gerecht gaat? Dan kies jij ook dat gerecht.

#4 Kies iets bijzonders
Zoek iets uit wat je zelf nooit zou maken. Een zalmfilet is thuis ook te bakken maar een 12 uur lang gegaarde pulled chicken wordt een stuk lastiger en heb je misschien nog nooit gehad. Dan kies je iets bijzonders en leer je tegelijkertijd nieuwe smaken kennen. Jezelf uitdagen is nooit verkeerd.

Burger met pulled chicken

#5 Ruilen van bord
Spreek samen met een tafelgenoot af dat jullie een gerecht delen. Jullie eten beide je bord voor de helft leeg en ruilen dan van bord. Mocht één van de twee gerechten dan minder lekker zijn heb je in ieder geval de helft van je diner wél lekker gegeten.

#6 Bestel een dessert
Voor een toetje heeft iedereen altijd nog een plekje toch? Was je hoofdgerecht niet zo lekker, bestel dan nog een lekker dessert. Ga voor een proeverij van nagerecht dan proef je van alles wat en eindig je met een lekkere zoete smaak.

Ben je er klaar voor om een keuze te maken? Het Laatste Tafeltje biedt dagelijks lunch-, borrel- en dinerdeals aan voor een zacht prijsje. Ook verrassingsdiners! Bekijk het aanbod op www.hetlaatstetafeltje.nl