Steun Oekraïne door te dineren bij Ukraine Food in Groningen

donderdag, 24 november

Oekraïne steunen door het bereiden en serveren van heerlijke Oekraïense specialiteiten. Dat is precies wat ze doen bij Ukraine Food! Het bijzondere initiatief is opgestart door drie Oekraïense vrouwen die met vrienden en familieleden momenteel veel ellende meemaken. Waar landgenoten met wapens het land verdedigen, proberen zij met gastvrijheid en lekkere gerechten een steentje bij te dragen.

Het restaurant doneert namelijk een gedeelte van de omzet aan verschillende stichtingen om Oekraïners hulp te bieden. Hierdoor heeft het team van Ukraine Food kunnen zorgen voor hulpgoederen, medicijnen en mentale ondersteuning voor mensen in de regio van Kiev.

De Oekraïense keuken

Lekker eten is een belangrijk onderdeel van de Oekraïense cultuur. Daarom wil Ukraine Food met veel liefde en passie mensen kennis laten maken met de (bij veel nog onbekende) Oekraïense keuken. Weet jij bijvoorbeeld wat voor gerechten Deruny of Chebyrek zijn? Zo nee, dan kan je het bij Ukraine Food gaan ontdekken!

Oekraïense 3-gangen diner of verrassingslunch

Omdat Het Laatste Tafeltje het initiatief graag wil steunen, hebben wij aangeboden om Ukraine Food kosteloos onder de aandacht te brengen op ons platform. Zij vonden dit een erg leuk idee en hebben zowel een diner als lunch samengesteld. Je kunt genieten van een uitgebreide 3-gangen proeverij (Oekraïense Tafel) of een verrassingslunch met soep, broodje en dessert.

Wil jij dus lekker dineren of lunchen én een positieve bijdrage leveren aan Oekraïne? Twijfel niet en reserveer nu nog een plekje!