Restaurant De Pauw: culinair genieten op hoog niveau

Culinair genieten op niveau

Op een steenworp afstand van de Grote Markt is Restaurant De Pauw gevestigd. In een wit historisch pand in het midden van de Gelkingestraat zwaait Theo Mulder al jaren de scepter. De restaurateur met Groningse roots heeft een rijke ervaring in horeca. ,,De Pauw bestaat al vanaf 1982. Op 1 april jongsleden vijfendertig jaar. Zelf begon ik in 1987 bij De Pauw. Vervolgens heb ik vijf jaar gewerkt bij Restaurant Muller in Groningen waarna ik in 1996 De Pauw heb overgenomen. Dat is alweer een behoorlijke periode maar ik doe het werk nog altijd met veel plezier”, klinkt het enthousiast.

Voel je thuis
Je voelt je gelijk thuis als je het restaurant binnenloopt. Wit tafellinnen, mooie kunst aan de muur en een zachte verlichting zorgt voor een aangenaam verblijf. ,,Wat wij willen is dat onze gasten zich thuis voelen. In het jachtige leven van tegenwoordig, kunnen mensen onder het genot van lekker eten en een goed glas hier tot rust komen. Oftewel quality time met elkaar, waarbij de smartphone uitgezet mag worden”, zegt Theo met een knipoog die samen met zijn team flinke jaren ervaring heeft opgebouwd op het gebied van culinair vakmanschap en gastvrijheid.

Kwaliteit voorop
De menukaart oogt overzichtelijk én uitnodigend. Koude en warme voorgerechten en drie hoofdgerechten die op dit moment bestaat uit Kreeft, filet en wang van het Ibericovarken en rib-eye en pastrami van het kalf en een dessert. ,,Er is bewust gekozen voor een overzichtelijke kaart waarbij de kwaliteit voorop staat. Verder wordt er nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen van de gast. Er is veel mogelijk zodat de gast optimaal kan genieten. Een passend wijnarrangement mag dan eigenlijk niet ontbreken voor de optimale beleving. De desserttrolley zorgt voor een passende afsluiting van het diner. Een snoepwinkeltje op zich”, aldus Theo die met zijn restaurant een stabiele plek heeft in de Lekker, de Michelin Gids en de Gault & Millau Gids.

Specialiteiten

Kreeft

Kreeft met polenta, oude Hollandse kaas & jus van groenten en kreeft

Iberico varken

Gebraden filet & zacht gestoofde wang van het Iberico varken met quinoa en witlof

Rib-eye & pastrami

Rib-eye & pastrami van het kalf met gele biet, snijboon, een nasischijfje & hazelnoot pesto


Waarom ?

 • Beleving
  Culinair genieten op hoog niveau, van wijn en spijs. In een klassieker onder de noordelijke restaurants, al sinds 1982. Het Gastronomisch 5-gangendiner zorg voor een prikkeling van de zintuigen. Een avond om niet snel te vergeten.
 • Wijn
  Zeer uitgebreide wijnkaart, meer dan 500 verschillende soorten, van toegankelijk tot exclusief.
 • Trolley
  Een diner sluit je af met kaas of een dessert. Van beide is een rijkelijk gevulde trolley aanwezig. Vijfentwintig smaakvolle kazen en een gevarieerde selectie aan zoete nagerechten.
 • Proeverij
  Liefhebbers van wijn zijn bij De Pauw aan het juiste adres. Vanaf tien personen wordt een proeverij op maat samengesteld.

Menukaart

Bij Restaurant de Pauw kan je heerlijk dineren. Er kan worden gekozen uit drie- en viergangen menu’s. Een ruime variatie van vlees- en visgerechten, gevogelte maar ook voor een vegetarisch menu draait Restaurant De Pauw haar hand niet om. De klassieke Franse keuken in een modern jasje, waarbij gebruik wordt gemaakt van eerlijke en pure producten. Een overzichtelijke keuze waarbij de kwaliteit voorop staat.

Wijnproeverij

Ook voor een wijnproeverij ben je bij Restaurant De Pauw aan het juiste adres. ,,Wij hebben ruim vijfhonderd soorten wijn in ons assortiment. Vanaf tien personen verzorgen wij een proeverij in onze salon. Hierbij ligt de nadruk op het combineren van de juiste wijn met de spijs. De proeverij kan worden afgesloten met een diner in ons restaurant.”


Aanbiedingen van