Relaxt lunchen bij de Kater in Groningen

vrijdag, 19 mei

Als mystery guest zijn we gaan lunchen bij de Kater in Groningen. We hebben een voorproefje voor jou genomen, zodat jij weet wat je kunt verwachten. Als je binnenstapt bij restaurant de Kater voelt het meteen goed. Dat komt mede door de moderne bakstenen muren, de velvet kuipstoeltjes en houten tafels en bar. Ook wordt er relaxte muziek gedraaid, waardoor je meteen zin krijgt om lekker aan tafel plaats te nemen.

Goede service bij de Kater

De vroegst mogelijke tijd om de deal – broodje of flammkuchen met drankje naar keuze – te reserveren was 12:15 uur. Gezien wij onze peuter mee hadden, die ‘hangry’ wordt als ze te laat eet, waren we er iets te vroeg: 11:50 uur. Dit was geen probleem en we werden meteen gevraagd wat wij wilden drinken. Heerlijke service dus! Met twee thee en een cappuccino op tafel, kozen we twee broodjes van de kaart: warme camembert met appelchutney, gehakte amandelen en sla en een plak brood met twee bourgondische kroketten. Zoals gezegd was de bediening erg vriendelijk en was er veel extra’s mogelijk. Naast dat we de deal eerder mochten gebruiken, hebben ze bij de Kater speciaal voor onze peuter een tosti gemaakt – dit stond niet op de kaart, dus extra attent!

Scherpe deal van Het Laatste Tafeltje

Voor slechts €8,50 kun je hier lekker lunchen en een drankje drinken. De broodjes worden mooi opgemaakt. Zo was de camembert licht geflambeerd, je zou daardoor en door de naam van het broodje verwachten dat deze warm wordt geserveerd; maar dat was niet het geval. Desondanks smaakte het broodje goed, de kaas in combinatie met de appelchutney en amandelschaafsel was heerlijk. De kroketten waren smaakvol en werden geserveerd met boter en een honingmosterdsausje. Op het menu staat dat je mag kiezen tussen witbrood of meergranen, helaas is dit niet gevraagd bij het opnemen van de bestelling en zijn wij het vergeten door te geven. Beide borden, die overigens erg modern en mooi zijn, werden geserveerd met witbrood – waar ik stiekem heel blij van werd.

Broodje kroket de Kater Groningen

Beoordeling lunchen bij de Kater in Groningen

Service: een 8,5 omdat er zoveel extra’s mogelijk was en hij ons vriendelijk te woord stond. Een halve punt te winnen door aan tafel te vragen of alles naar wens is en of er nog iets te drinken mag komen.

Eten: een 8 – lekkere broodjes, genoeg keuze en variatie, ook in de theekeuze en een lekkere koffie! Ik kom nog een keer terug voor de flammkuchen, want ook daar ben ik benieuwd naar!

Sfeer: 8,7 – zoals eerder beschreven een hele relaxte sfeer en modern interieur. Zelfs goed doorgetrokken in het toilet: mooie muur met groene sierplantjes. En een hele fijne achtergrondmuziek met goede stoelen en bankjes – een aanrader om even lekker te zitten.
Koop hier de vouchers

Wil je liever een ander soort lunch? Bekijk dan al het aanbod van de beste lunchdeals in Groningen!