Nieuw in Groningen: Poké Spot aan het Zuiderdiep!

Poké Spot Groningen aan het Zuiderdiep

Sinds april dit jaar is Groningen in de ban van het restaurant Poké Spot, dit restaurant, gevestigd aan het Gedempte Zuiderdiep heeft heel wat potentie om uit te groeien tot een echte foodtrend. Het restaurant serveert een gerecht wat oorspronkelijk komt uit Hawaii, de Poké Bowl.

Poké Bowl Hands

Wat is een poké bowl?

Het gerecht poké bowl is een begrip wat is overgewaaid vanuit Hawaii, en bestaat uit een kom met daarin een combinatie van verschillende vissoorten(sushi) en groente. De naam poké bowl (wordt uitgesproken als po-kay) betekent in het Hawaïaans dan ook ‘kom met visrestjes’ en is een gerecht wat al 50 jaar wordt gegeten in Hawaii.

Poké Spot interieur

Poké spot in Groningen

Poké Spot, die ook een locatie heeft in Breda, heeft haar deuren sinds april dit jaar geopend, met als doel om de Stadjers en studenten kennis te laten maken met het Hawaïaanse hoogstandje. Het restaurant laat de samenstelling van de Poké Bowl door jou kiezen in 5 eenvoudige stappen zodat de maaltijd helemaal is aangepast aan je persoonlijke voorkeuren.

1. Kies een basis
De basis, is zoals het woord al aangeeft, het grootste onderdeel van je Poké Bowl, voor de basis heb je keuze uit rijst, rijst met sla of de sla apart.

2. Kies een saus
Na de basis heb je keuze tussen verschillende sauzen die je poké bowl nog lekkerder maken. Dit zijn bijvoorbeeld sesam-soja, wasabi-mayo of sweet mango saus.

3. Kies een proteïne
Proteïne is de verzamelnaam voor de verschillende soorten vlees of vis die je door de poké bowl wilt doen. Deze optie kun je natuurlijk achterwege laten als je gaat voor een vegetarische poké bowl. Je hebt keuze tussen bijvoorbeeld tonijn, zalm of gerookte kip.

4. Kies de toppings
In de poké bowl kunnen de groenten natuurlijk niet ontbreken, onder toppings valt daarom de groenten. De keuze tussen groente is vrij breed, van komkommer tot avocado en rode biet, er is veel mogelijk.

5. Kies de crunches
De crunches, de kruiden die in de poké bowl zitten, bestaan uit bijvoorbeeld lente-ui, furikake (mix van Japanse kruiden) of wortel. Maar het restaurant heeft ook een paar favoriete poké bowls voor je uitgelicht, voor als je rustig kennis wilt maken met de poké bowl opties (zie hiernaast Menukaart maken).

Poké Spot Groningen Zuiderdiep

Korting bij Poké Spot

Het Laatste Tafeltje biedt samen met Poké Spot een fantastische aanbieding aan, om de Groningers kennis te laten maken met de Poké Bowl. Of de al bestaande liefhebbers een lekkere welbekende poké bowl voor te schotelen. De aanbieding bestaat uit een Medium Poké Bowl met een drankje naar keuze, dit voor €8,95 in plaats van €14. Dus sla je slag, en waan jezelf in de wereld van de poké bowl.

Specialiteiten

  • Samenstellen van je eigen Poké Bowl
  • Eten in Hawaïaanse sferen
  • Alleen verse producten

Poké Spot Differend Bowls


Waarom Poké Spot?

  • De bushalte naast de deur
  • Het Hawaïaanse interieur
  • Aan het drukke en gezellige Zuiderdiep
  • Vlak bij de binnenstad

Poké Spot Zuiderdiep Groningen

 


Menukaart

Sunset Salmon

Een poké bowl gevuld met zalm, edamame, komkommer, zeewiersalde, mango, wortel, masago en sesam-mix

California Chicken

Krokante kip, edamame, mais, komkommer, wortel, zoetzure rettich, sesam-mix, gebakken uitjes en unagi dressing

Very veggie

Tofu, komkommer, tomaat, mango, avocado, zeewier salade, sesam-mix, kokos chips en roasted sesam dressing

Poke spot meal

 


9,229 reviews Schrijf een review

Poké Spot

Gedempte Zuiderdiep 49
9711 HB
info@pokespot.nl
www.poke-spot.nl

Aanbiedingen van Poké Spot