De Zevende Hemel: pianoklanken en engelenzuchten

In de voormalige stadssmederij Fongers, de grondlegger van de fietsfabriek, is één van de oudste restaurants van Groningen gevestigd. De Zevende Hemel is hier al ruim dertig jaar culinair actief.

“Een droom die uitkomt”

Michael Roman is sinds januari de enthousiaste aanjager in dit klassieke restaurant aan de Zuiderkerkstraat. Met zesentwintig jaar een jonge restaurateur, maar wel eentje die de klappen van de zweep kent. ,,Toen ik in Groningen ging studeren, heb ik hier in de bediening gewerkt. Het horecavak trok mij meer dan mijn studie HRM. Toen de kans zich voordeed om deze zaak over te nemen, heb ik de sprong in het diepe gewaagd. Dat pakt tot nu toe geweldig uit. Een droom die uitkomt”, vertelt Michael.

Het beste voor de gasten

Samen met gastheer Mathijs Meijer en chef-kok Eduard Burema wil Michael het beste voor zijn gasten. Het restaurant geeft bij binnenkomst een echt huiskamergevoel. ,,We zijn een klassiek en strak restaurant waarbij de gast centraal staat. We nemen de jas aan van onze gast en begeleiden die naar de tafel. Het is ontzettend belangrijk dat onze gasten een plezierige avond hebben en zich thuis voelen. Naast heerlijk dineren verzorgen wij ook livemuziek. In het midden van het restaurant staat een vleugel waarachter ikzelf of een van onze bedieningsmedewerkers plaatsneemt. Zo is er altijd een variatie van muziek.”

Italiaans-Franse keuken

De keuken is Italiaans-Frans georiënteerd. ,,We koken modern, voortbordurend op de Italiaanse en Franse keuken. Ook komt de oriëntaalse keuken meer in beeld. Onze chef-kok is hier erg creatief mee. Hij is niet vastgeroest op vlees en visgerechten, maar maakt ook heerlijk vegetarische en veganistische gerechten klaar. De behoefte is er, dus springen wij daar graag op in. Ook mensen die een speciaal dieet volgen kunnen goed bij ons terecht. Hierbij wordt het gerecht aangepast naar de wensen of behoefte van de gast. Wij doen ons best om het elke gast het naar z’n zin te maken.

Specialiteiten

Auberginestoof
met olijf, amandel, tomaat en oregano.

Zeewolffilet
gebakken, met aardappelmousseline, beurre blanc en zeekraal.

Runderbavette
gebakken, met kriel, koolraap en cantharellenjus.

Parelhoenbout
gekonfijt, met rösti en saliejus

Zwijnsnekfilet
gestoofd, met aardappelcrème, andijvie en mosterdjus


Waarom De Zevende Hemel?

 • De Engelenzuchten
  Een heerlijke combinatie van zoete nagerechten. Eventueel met een glas bijpassende dessertwijn is dit nagerecht een feest om te zien en te proeven.
 • Koken naar de wensen van de gast.
  Elke gast is welkom bij De Zevende Hemel. Zoveel smaken, zoveel wensen. Volgt de gast een speciaal dieet dan wordt het gerecht daarop aangepast. Ook de vegetarische en veganistische keuken is in opkomst. Bij De Zevende Hemel staat die al jaren op de kaart.
 • Wijn
  Een kundige sommelier begeleidt de gasten in de keuze voor de wijn. Bij elke gerecht kan voor een bijpassende wijn worden gekozen. De wijnen zijn allemaal geselecteerd op het actuele menu.
 • Live muziek
  Een avond in De Zevende Hemel is niet compleet zonder live muziek. Elke avond wordt er gespeeld op de paarse vleugel die een belangrijk onderdeel is van een complete avond uit.

Menukaart

Klik hier om naar de menukaart te gaan


8,543 reviews Schrijf een review

De Zevende Hemel

Zuiderkerkstraat 7
9712 PZ
info@zevendehemel.nl
www.zevendehemel.nl/

Aanbiedingen van De Zevende Hemel