Mystery Guest: Overheerlijke Pinsa Romana lunch bij Restaurant Italia in Groningen

maandag, 13 maart

Aan het begin van de Herestraat vind je in de zijstraat Kleine Pelsterstraat restaurant Italia. Zo op het eerste oog is het wat onopvallend, maar eenmaal binnen is het een mooi Italiaans restaurant met een mooie open keuken. De koks zijn in de middag al druk bezig met het maken van het pizzadeeg en andere voorbereidingen. Pizzeria Italia bestaat al sinds 1976 en is een van de eerste pizzeria’s in Groningen. Je kunt hier ‘s ochtends koffie drinken, ‘s middags lunchen en ‘s avonds dineren. Het is een familiebedrijf waarbij de volgende generatie alweer klaar staat.

Pinsa Romana bij Pizzeria Italia

De pizzeria heeft recent een nieuw lunchmenu gekregen. Bij de deal krijg je een heerlijke Pinsa Romana, een combinatie tussen een pizza en een focaccia. Het is een lekkere luchtige bodem, belegd met overheerlijke verse ingrediënten. Wij hebben gekozen voor de Prosciutto di parma (Parmaham, mozzarella, Parmezaanse kaas, burrata en basilicum) en Mortadella (Mortadella, mozzarella, pistachecreme en pistachenoten). Een zeer goede keuze, waarbij de Pinsa’s rijkelijk belegd zijn. Daarnaast krijg je bij de deal een frisdrank na keuze. Enig minpunt hierbij is als je een koffie besteld, je dit drankje apart moet bijbetalen. Daarnaast betaal je voor sommige pinsa’s een kleine meerprijs.

Pinsa Romana pistache Pizzeria Italia

Terugkomen waard

Het restaurant heeft een gezellige Italiaanse uitstraling. De bediening is zeer vriendelijk en attent. Het restaurant was wel erg leeg voor een zaterdagmiddag. Uit eigen ervaring weet ik dat het restaurant met het diner erg vol zit, dus wellicht is de lunch nog in opstartende fase. Verder zagen we overheerlijke taartjes in de vitrine staan, die we een volgende keer zeker gaan uitproberen!

Ben je aan het winkelen in Groningen, dan is dit een perfecte tussenstop voor een goed gevulde en snelle lunch.

Service: 9
Eten: 9
Sfeer: 7

Wil je zelf een keer een Pinsa Romana eten bij Pizzeria Italia in Groningen? Klik dan op de knop hieronder en boek direct je lunch.
Koop hier de vouchers