Noorderzon: Festival of Performing Arts & Society 2023 (33e Editie)

dinsdag, 15 augustus

Noorderzon is één van de leukste en gezelligste zomerfeesten dat jaarlijks in Groningen wordt georganiseerd! Voor de 33e editie is het Noorderplantsoen weer omgetoverd tot een compleet ‘dorp’ met verschillende podia, terrassen en barretjes die verbonden zijn door vele sfeervolle lampjes. Bij dit 10-daagse festival kan je gaan genieten van intrigerende voorstellingen, swingende muziek en heerlijke eettentjes. Benieuwd naar wat je dit jaar kan verwachten? Lees hieronder meer over het programma en tips!

Programma Noorderzon en tips

Het eigenzinnige programma van Noorderzon wordt aanstaande donderdag afgetrapt en zal vervolgens gevuld zijn t/m zondag 27 augustus. Vanuit de hele wereld komen artiesten naar Groningen toe en zorgt de organisatie ervoor dat het toegankelijk is voor een breed en divers publiek. Van jong tot oud, iedereen moet zich hier welkom voelen.

Van theatershows en muziekoptredens tot workshops en circusacts er staat genoeg op de planning! Op de website van Noorderzon staat het volledige programma vermeld. De grenzen van Noorderzon eindigen echter niet bij alleen het Noorderplantsoen. In DownTown Groningen vind je namelijk acht verschillende locaties waar fantastische voorstellingen worden gedraaid. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld mag plaatsnemen in de Lutherse Kerk, Het Houten Huis, het Forum of Grand Theatre. Omdat er zoveel te doen en te zien is, kan het lastig zijn om hieruit een keuze te maken. Daarom zijn voor de eerste dagen hier enkele programmatips om het wellicht iets makkelijker te maken.

Alvast veel plezier bij Noorderzon en alle geweldige festiviteiten!

Zoek je voor of na je bezoek aan Noorderzon een lekkere lunch, diner of borrel? Bekijk dan het aanbod van de beste restaurants in Groningen!