Mystery Guest: Op een ‘Healthy Way’ lunchen in het centrum van Groningen

maandag, 23 januari

Geen zin in een vette hap en liever een gezonde lunch voorgeschoteld krijgen? Stap dan eens binnen bij Healthy Way. Een kleinschalig lunchrestaurant in het hart van Groningen. Aan de Carolieweg is dit een ideale plek om tussen het shoppen een pitstop te houden. Bij deze deal van Het Laatste Tafeltje kies je van de kaart een lunchgerecht en een smoothie voor slechts €9,95.

Gezonde keuze tijdens de lunch bij Healthy Way

Op het menu van Healthy Way staan verschillende lunchtoppers waar je uit kunt kiezen. Mijn oog viel op de Bao Buns met rendang. Helaas was deze uitverkocht, maar de Clubsandwich met kip was een goed alternatief. Om de gezonde keuze te bevorderen wordt er niet gevraagd naar je voorkeur in broodsoort; de sandwich wordt geserveerd op (licht)bruin brood. Daarnaast kies je een lekkere smoothie met fruit en eventueel groente, je hoort vanuit de keuken hoe deze vers voor je geblend wordt.

Service met een glimlach

Voor jong en oud is er een gezonde lunch, mijn dochter (1,5 jaar) kreeg de Proteïne pancakes met fruit. De nootjes en maple syrup werden op verzoek achterwege gelaten. De service is hier dus heel fijn, want van kinderstoel tot aangepast gerecht – alles was mogelijk. Ook bij het uitserveren van de drankjes werd rekening gehouden met de jongste van het gezelschap: niets werd binnen (grijpgraag) handbereik gezet.

Proteine pancakes Healthy Way Groningen

Doordat de tafels op hetzelfde moment volstroomde, was er bij het tweetal personeel (1 in de keuken en 1 in de bediening/voor de kassa) geen ruimte om aftersales te doen. Dus wil je nog iets drinken, dien je zelf aan de bel te trekken. Maar niks ten nadele van de vriendelijke bediening. Zo vonden ze het bijvoorbeeld geen probleem dat mijn dochter even met opa kwam kijken bij de open keuken en beantwoorden ze al je vragen met een glimlach.

Overzichtelijke en groene inrichting

Bij binnenkomst staan er een achttal tafels aan de rechterkant. Alles is in lichte houttinten en de wanden zijn voorzien van groene beplanting. Dit sluit qua beleving aan bij het gezonde thema. Doordat de tafels met enerzijds een bank en anderzijds stoelen allemaal naast elkaar staan, oogt het ruim maar ook iets minder dynamisch.

De open keuken achterin de zaak is voorzien van hippe groene tegels, wat de inrichting trendy maakt.

Service: 7,5 – maar bij bezetting van minder tafels, zou dit zomaar een punt kunnen oplopen (in verband met een festival kwamen veel mensen tegelijk).
Eten: 8 – het eten is lekker, gezond en er is voldoende keuze. Ook voor vegetariërs en mensen met een allergie, er kan (bijna) overal rekening mee gehouden worden omdat het vers bereid wordt.
Sfeer: 7,5 – een aantal aparte zitjes zou de sfeer ten goede komen. Maar voor een snelle lunch, is dit een ideale en rustige plek om vervolgens weer op koopjesjacht te gaan in de binnenstad.

Naast bovengenoemde deal is er bij Healthy Way nog een deal: Bowl naar keuze incl. frisdrank. Beide deals vind je via de knop hieronder.
Bekijk de deals van Healthy Way

Liever ergens anders lunchen? Bekijk dan al het aanbod van lunchdeals in Groningen!