Mystery Guest: Ontvlucht de drukke binnenstad van Groningen en strijk neer bij Dinercafé Plezant

donderdag, 9 maart

Verstopt in de Korrewegwijk, op een steenworp van het centrum, vind je een heuse parel van een restaurant. Aan alles is gedacht, van een moderne inrichting en sfeerlicht tot aan de muziek. Als je binnenstapt in dit restaurant voel je je meteen op je gemak. Dat gevoel wordt alleen maar versterkt door de bediening die je persoonlijk begroet met een brede lach en je jas aanneemt. Een stukje service dat naadloos aansluit bij de keuken: van hoge kwaliteit en tegelijkertijd toegankelijk.

Meerdere deals!

Bij het laatste tafeltje kun je kiezen uit meerdere deals, er is dus echt voor elk (budget) wat wils. In deze blog vind je meer informatie over het 3-gangen verrassingsmenu.

Driegangen verrassingsmenu bij Dinercafé Plezant

Bij het driegangen verrassingsmenu, serveren ze drie heerlijke gerechten van de kaart. Je kunt van te voren je (dieet)wensen doorgeven. Eet je bijvoorbeeld geen vlees? Dan houden ze daar rekening mee. Of ben je, net als ik, zwanger? Dan kiezen ze zorgvuldig gerechten van de kaart die je zonder problemen eet.

Zonder te veel te verklappen over de inhoud, want anders is het geen verrassingsmenu meer, neem ik je graag mee in de beleving. De gerechten verschillen per seizoen, want ze werken met seizoensproducten, dus al met al is het toch een verrassing wat op je bord ligt.

Genot voor zowel het oog als de tong

Op het moderne servies liggen de meest prachtige gerechten, zowel in opmaak als textuur en smaak. De verhoudingen van de gerechten zijn erg goed uitgebalanceerd en de smaken complimenteren elkaar. En dan maakt het niet uit of je nu als voorgerecht de buikspek, met mango, quinoa, wasabi en een krokantje van Knol’s koek krijgt of de schelvistartaar met peterselie, ansjovis, brickdeeg, kwartelei en mosterdzaad. Alle smaken en texturen passen bij elkaar en de verhoudingen en portiegrootte zijn precies goed. Hetzelfde geldt voor het hoofdgerecht: krijg je de vis van de dag of de eendenborst? Beide zijn een genot voor zowel het oog als de tong. Ook de amuse, die je vooraf van het huis krijgt, ziet er prachtig uit en wordt op een unieke wijze geserveerd: je zou bijna de (niet eetbare) decoratie willen proeven.

Dinercafe Plezant voorgerecht

Het nagerecht dat wij kregen was een heerlijke afsluiting, luchtig, niet te groot en toch vol smaak. Erg fijn, want wij kozen ter plekke om het 3-gangendiner uit te breiden met een Plezant aperitiefplank, met heerlijke broodjes, olijfjes, nootjes en meer. Zin in bijpassende (alcoholhoudende of alcoholvrije) wijnen? De bediening weet je er alles over te vertellen, erg interessant. Maar ook de huisgemaakte icetea is een aanrader voor wie niet van wijn houdt.

Cijfers

Zowel service, eten en sfeer krijgen een dikke negen! Dit restaurant is een èchte aanrader, of je nu uit eten wilt op je sneakers, nette schoen of hoge hak: je voelt je hier welkom. De gerechten zijn prachtig en de service top.

Als ik èèn ding moet benoemen wat verbetering nodig heeft, kan ik alleen het volgende bedenken. Mocht je (dus net als ik) zwanger zijn, hoef je je geen zorgen te maken over de gerechten die ze klaarmaken. Hier houden ze echt goed rekening mee. Het enige dat vergeten was, is dat de smeersels zoals alloli en mayonaise (bij de friet) vers bereid worden, met rauw eigeel. Als zwangere wordt het afgeraden om dit te eten. Maar gelukkig heb je als mommy (to be) daar zelf ook een taak in om alert op te zijn. Al met al dus echt tevreden over dit restaurant en ik kom hier zeker vaker.

Ervaar het zelf

Wil je de drukte van de binnenstad even ontvluchten, niet te ver rijden/fietsen/lopen maar wel genieten van èchte kunstwerkjes op je bord? Ga dan vooral dineren bij Dinercafé Plezant in Groningen en ontdek wat ze te bieden hebben.