Mystery Guest: Eten met een koninklijk tintje bij Diner-Café Soestdijk in Groningen

donderdag, 10 augustus

In de Ellebogenbuurt vind je een café dat al jarenlang een begrip is in Groningen, namelijk Diner-Café Soestdijk. Mogelijk is het meer bekend als een café maar je kunt hier ook uitstekend dineren. De bediening gaf ons meteen een welkom gevoel bij binnenkomst. Bij deze deal krijg je een 3-gangen diner voor slechts €22,50. Het voor- en hoofdgerecht hebben we heerlijk in de zon op het terras opgegeten. Het terras is gelegen aan een knus straatje waar veel mensen langsgaan en dus valt er genoeg te zien. Het voorgerecht bestaat uit huisgemaakte bruchetta, een heerlijk Italiaans gerecht. We kregen vier getoaste broodjes met een salsa van ui, knoflook, verse tomaat en verrassend ook zongedroogde tomaat en gesmolten kaas. Een goede en verrassende combinatie waar we er nog wel meer van lusten omdat het zo lekker was.

Garnalen op Spaanse wijze en Oosterse kippendij saté bij Diner-café Soestdijk

Als hoofdgerecht kun je kiezen uit twee gerechten: tijgergarnalen en saté van kippendij. Wij waren benieuwd naar beide gerechten, dus hadden wij beide een van de gerechten gekozen. De tijgergarnalen werden opgediend in een pannetje en waren een ruime hoeveelheid. De garnalen zijn op Spaanse wijze bereid en hebben dus een heerlijk pittige smaak waarbij de knoflook zeker aanwezig is (op een positieve manier). Daarnaast kreeg je er vers stokbrood bij, wat je zowel kan beleggen met de bijbehorende saus als kan dippen in de pittige knoflooksaus van de garnalen. Het andere gerecht is een saté van kippendij. De kippendij is heerlijk mals, met oosterse satésaus en kroepoek. Verder krijg je er een goedgevuld bakje patat bij dat knapperig is en in een heerlijke Brander mayonaise gedipt kan worden.

Heerlijke taartjes

Toen het wat later op de avond en kouder werd, zijn we naar binnen verplaatst voor het toetje. Het heeft binnen een koninklijk tintje met foto’s van onze koning en prinsessen. Volgens de deal is het toetje een wisselende cheesecake, maar wij hadden het geluk dat we daarnaast ook nog een mudpie mochten kiezen. De mudpie is een perfecte keuze als je van veel chocolade houdt. Hij is licht smeuïg met een klein krokant korstje afgemaakt met karamelsaus. De cheesecake was eveneens overheerlijk. Een romig taartje maar toch ook licht fris. Beide taartjes zijn geserveerd met verse slagroom en een kletskoek.

Bediening

De bediening is uitstekend! Ze geven advies over drankjes wat goed van pas komt aangezien de drankenkaart zeer uitgebreid is, met veel verschillende (speciaal)bieren, wijnen en alcoholvrije opties. Ze zijn erg attent in de bediening, waardoor je niet zelf moeite hoeft te doen om contact te maken als je wat te drinken wilt. Wij hebben zeer genoten van dit diner en komen zeker nog eens terug bij Diner-Café Soestdijk!

Beoordeling

Service: 9. Vriendelijk, professioneel en attent
Eten: 9. Zeer goed op smaak en goed gevulde porties
Sfeer: 9. Zowel een gezellig terras als een warme ambiance binnen

Ben je toch op zoek naar een andere horeca uitje? Bekijk dan al het aanbod van de beste restaurants in Groningen!