Mystery Guest: Een dag met een gouden randje: lunchen bij De Prael Groningen

dinsdag, 13 december

De Prael Groningen, aan het Boterdiep, is onderdeel van de gelijknamige brouwerij. En niet zomaar een brouwerij, nee… eentje met een missie! Uitgangspunt is dat de arbeidsmarkt toegankelijk zou moeten zijn voor iedereen. Daarom biedt De Prael met proeflokalen en brouwerijen mogelijkheden op een werkplek voor mensen die altijd buiten de boot vallen. Zij krijgen hier wel een kans. De andere missie is om mensen van bijzondere bieren, maar ook van lekker eten te laten genieten. Tijd om eens een kijkje te gaan nemen!

Service 8
Eten/Drinken 8
Sfeer 7

De Prael in Groningen

De Prael vind je direct naast Simplon. Er is een leuk binnentuintje met terras, dat gedeeld wordt met het hostel van Simplon. Binnen waan je je in een gemoedelijke sfeer, het er is gezellig druk. We worden gastvrij ontvangen en naar een tafeltje begeleid. De meubels zijn tweedehands of gerecycled, wat goed past bij de missie van het restaurant.

Deal: Uitgebreide lunchplank bij De Prael

We gaan voor de uitgebreide lunchplank + koffie of thee en chocolade bonbons. Deze lunchplank bevat een stevige kom soep, een pantosti en salade. De soep is heerlijk van smaak. De pantosti is gebakken in kruidenboter, met kaas (zonder ham) en ook om je vingers bij af te likken. Door de salade nog wat vitamines en je trek is weer gestild. Een eenvoudige maar overheerlijke en smaakvolle lunch, met daarbij super vriendelijke bediening. Hierna een kopje koffie (of thee) met lekkere bonbons. Vier stuks in alle smaken (melk, wit en pure chocolade). Dit maakt de lunch helemaal af! Lunchen kun je hier van 12:00 u tot 15:00 u.

Koffie en bonbons De Prael Groningen

Wat biedt De Prael nog meer

Kijkend op de menukaart, valt ons het vega aanbod op (er is zelfs een “bietenbitterbal”). Als lunch kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een vegetarische bieten burger, geserveerd op een sesambol met pittige appelsaus, kortom: er is best wat keuze. Ook kun je nog een rondleiding in de bierbrouwerij krijgen, mocht je dat willen. Deze bevindt zich in een ruimte achter de bar.

Wij zijn echt verrast door De Prael. Denkende dat het hier met name draait om speciaalbieren, verwacht je niet dat je hier ook echt lekker kunt eten. Niets is minder waar! De Prael verdient absoluut een bezoekje! Het enthousiasme en de passie van de medewerkers is hartverwarmend en geeft je een blij en fijn gevoel. Dit in combinatie met een overheerlijke lunch, geeft je dag een gouden randje.

Koop hier de vouchers voor de lunchdeal

Liever toch een ander soort lunchdeal? Bekijk alle lunchdeals in Groningen op Het Laatste Tafeltje.