Mogelijke invoering van coronatoegangsbewijs in de horeca

vrijdag, 10 september

In Nederland gelden op dit moment nog diverse belangrijke coronamaatregelen om de besmettingen laag te houden. Het kabinet stelt nu voor om ook gebruik te maken van een coronatoegangsbewijs in de horeca.

Coronatoegangsbewijs in de horeca

Op dit moment zijn er ongeveer 1,8 miljoen Nederlanders nog niet gevaccineerd tegen het coronavirus en het is onduidelijk of deze mensen zich laten vaccinteren. Omdat dit aantal vrij hoog ligt wil het kabinet een coronatoegangsbewijs in het leven roepen, waaruit de horeca kan zien of iemand gevaccineerd, getest of hersteld is. Bij sommige evenementen is er reeds sprake van een coronatoegangsbewijs, maar bij veel evenementen en plekken hoeven mensen dit niet te laten zien.

Het kabinet is op dit moment bezig met het voorbereiden van de wet en er wordt uit gegaan van een invoering per eind september 2021. Voor de invoering moeten veel praktische zaken geregeld worden en ook voor de horeca is nog het één en ander onduidelijk.

Wil jij genieten van de beste gerechten in Groningen met extra voordeel? Bekijk onze website en maak kennis met de leukste restaurants in Groningen!