Mystery Guest: Koreaanse gerechten bij Xia Fusion in Groningen

vrijdag, 15 september

Hartje centrum, in de Stoeldraaierstraat in Groningen, vind je het Aziatische restaurant Xia Fusion. Je kunt zowel binnen, in het restaurant, als buiten, op het terras, zitten. Gelukkig was er nog een plekje vrij op het terras wat fijn is met zomerse temperaturen. Het terras is een perfecte plek in de stad, waar veel reuring is. De bediening is erg vriendelijk en zeer vlot.

Vietnamese loempia’s in Groningen

Als voorgerecht hebben wij voor de Vietnamese loempia’s met kip gekozen. Zes heerlijke loempia’s, klein van formaat maar groots van smaak. De chilisaus kun je zelf bijvullen aangezien er diverse sauzen standaard op elke tafel staan.

Voorgerecht Loempias Xia Fusion Groningen

Stone bowl Bibimbap

De keuze voor hoofdgerechten is reuze, van fried noodles, pho (noedelsoep) tot bibimbap (gemixte rijst) en kimbap (Koreaanse sushi). Wij hebben gekozen voor de fried noodles shrimp en bibimbap beef. Eerstgenoemd gerecht is goedgevuld met seizoensgroentes en de garnalen zijn goed gewokt waardoor ze heerlijk mals zijn. Ik had alleen een pitterige smaak verwacht voor een Aziatische keuken (een tip om de volgende keer aan te geven, zeker als je van pittig eten houdt). De bibimbap is opgediend in een Koreaanse steen pot, gevuld met rijst en groenten. De gochujang saus is hartig en licht zoet van smaak. Het rundvlees was lekker mals gebakken en een ruime portie. Beide gerechten zijn in prachtig servies opgediend. De Koreaanse steen pot zorgt er daarnaast ook voor dat het eten goed warm blijft, het eten siste zelfs nog na op tafel.

Toetje

Als nagerecht gingen wij op deze warme dag voor het ijs. Je hebt keuze uit veel verschillende soorten ijs, van witte sesam tot aan vanille ijs. Naast een heerlijk fris bolletje ijs krijg je een flinke toef slagroom, afgemaakt met een knapperige wafel. Bij lagere temperaturen zou ik mij ook heel goed kunnen voorstellen dat je voor de spekkoek, koffie of thee kiest.

Voor slechts €16,50 heb je deze driegangen deal al! De deal is perfect als je een snelle hap wilt eten, maar toch je buik goed vol wilt eten. Ook kun je aan het eind van een dag winkelen hier lekker uitrusten zowel buiten op het terras als binnen in het restaurant.

Service: 8,0. De bediening is zeer vlot en vriendelijk. Het eten staat binnen no time op tafel.
Eten: 7,0. Ruime keuze aan gerechten. De hoofdgerechten konden naar mijn mening wat pittiger qua smaak.
Sfeer: 7,5. Op het terras kun je genieten van veel bekijks aan een drukke straat en binnen is het netjes en kun je knus zitten.

Ben je toch op zoek naar een andere horeca uitje? Bekijk dan al het aanbod van de beste restaurants in Groningen!