Internationale Hamburgerdag

maandag, 28 mei

Já hoor het is weer zover! Je werd vandaag waarschijnlijk niets vermoedend wakker met de gedachte dat het een hele normale dag is. Maar niets iets minder waar… Over de hele wereld wordt namelijk het bestaan van de hamburger gevierd!

Iedereen houdt toch van een lekkere (vegetarische) hamburger? De één wil het liefst zo veel mogelijk ingrediënten en sauzen erop in tegenstelling tot anderen die helemaal blij zijn met een plakje gesmolten kaas, ketchup en een augurkje.

Heb jij al 10 hamburgers gegeten dit jaar? Vanwaar deze gekke vraag? Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders per jaar ongeveer 25 hamburgers eten. Niet te vergelijken met de gemiddelde Amerikaan die gemiddeld 3 burgers per week weg eet. Vandaar dat zij niet alleen de Internationale Hamburgerdag vieren maar hier de hele maand mei voor uittrekken!

Mocht je na het lezen nou verschrikkelijk veel zin hebben gekregen in een hamburger (ik stiekem wel), vier dan deze ‘speciale’ dag en bekijk snel even ons aanbod van restaurants want er worden heerlijke burgers geserveerd!