Brasserie Midi: een klassieke pijpenla in een fris en hip jasje

Even zat van de gezellig krioelende massa in hartje Groningen? Kom dan op adem in de binnentuin van Brasserie Midi en laat je in de tussentijd in de watten leggen door de brigade van eigenaar Pol de Bruin die sinds drie jaar de scepter zwaait over dit mooie bedrijf in de Folkingestraat.

,,Ik begon hier in 2014 Brasserie Midi, midden in het centrum van Groningen bieden wij een goede lunch, heerlijk diner en dat allemaal voor een goede prijs.”

Brasserie Midi heeft een lekkere sfeer en voelt ruim en warm aan door de warme houttinten. Opgeprikt? Nee. Kwaliteit? Dik in orde. ,,We zijn toegankelijk voor iedereen en bieden een divers menu geïnspireerd op de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken. We brengen klassieke gerechten tot leven in een fris en hip jasje.”

Brasserie Midi is de hele dag open en het is er vaak zo druk dat je even moet wachten voordat je aan tafel kunt. Maar dan heb je ook wat. ,,Het gaat ons echt om de kwaliteit van onze producten. Zo halen we onze vis van de grote markt en van de visafslag op Lauwersoog. We bieden een ruim assortiment aan wijnen en (speciaal) bieren. Kleine boeren uit de omgeving leveren ons groente en vlees en de meeste producten kopen we in op de markt. Ook hebben we soms speciale aanbiedingen. Zo verzorgen we onder andere een uitgebreide High Tea.”

Voor het personeel is het werken in een toptent een uitdaging. ,,Ik wil daarom dat mijn werknemers het zo goed mogelijk hebben. We geven ze de ruimte om te groeien en om hun creativiteit en passie voor eten over te brengen aan onze gasten. Het is de bedoeling dat er een leuke werk sfeer ontstaat waarin onze gasten zich op hun gemak voelen. Ik probeer hier dan ook zo vaak mogelijk te zijn.”

We zijn trots op wat we tot nu toe hebben bereikt. ,,Het is gewoon erg leuk werk en zolang de gasten tevreden zijn dan zijn wij dat ook.”

Specialiteiten

Eieren en pancetta:
drie eieren met brood en paddestoelen.

Club sandwich gerookte zalm:
met venkel, tomaat, tuinkers en citroenmayonaise.

Midi burger:
met pancetta, oude kaas, augurk, tomaat, thousand island dressing en frieten met Brander mayonaise.

Salade Fetakaas:
met groentes, zongedroogde tomaat, peer, walnoot en dressing van rode ui.

High Tea:
bestaand uit mini gebak, kleine clubsandwiches met kip en zalm, scone en muffin met mascarpone en seizoensjam, mini crème brûlée en onbeperkt fairtrade biologische thee van Peeze.


Waarom Brasserie Midi?

 • Geweldige sfeer
  Brasserie Midi is stijlvol en gezellig ingericht en is ideaal voor een leuk avondje uit.
 • Toegankelijk
  De locatie is makkelijk te vinden en iedereen kan zich hier welkom voelen.
 • Binnentuin
  De binnentuin straalt een Mediterrane sfeer uit. Ideaal om even te ontsnappen aan de drukte in een van de gezelligste winkelstraten van Nederland.
 • Kwaliteit eten
  Brasserie Midi is trots op de versheid en de kwaliteit van hun gerechten. Die worden zorgvuldig bereid en zijn vaak verrassend. Bij iedere hap proef je dat zowel de eigenaars als de werknemers passie hebben voor hun vak.

Menukaart

De dinerkaart wisselt met de seizoenen en bestaat voornamelijk uit producten uit de regio. De producten worden altijd zo vers mogelijk ingekocht. Je kunt terecht voor de lunch en voor het diner. Op de lunchkaart staat een ruime keuze aan broodjes, hapjes en drankjes. Op de kaart staan zowel vis-, vlees- als vegetarische gerechten. Ook is er een ruim wijnassortiment.


9,386 reviews Schrijf een review

Brasserie Midi

Folkingestraat 42
9711 JX
info@brasseriemidi.nl
www.brasseriemidi.nl

Aanbiedingen van Brasserie Midi