Het Koetshuys: hier kun je thuiskomen

Sinds juni 2017 is het eetcafé ’t Koetshuys weer geopend, en Cynthia Kuper en Bob van Rhijn ontvangen je graag. ,,Zorg voor je gasten zoals je ze thuis ontvangt”, luidt de leus van ’t Koetshuys.

In augustus 2017 bestaat ‘t Koetshuys alweer negen jaar. ,,Het concept van ’t Koetshuys is hetzelfde gebleven, maar wel wat verfijnder en met een frisse moed” ,omschrijft bedrijfsleidster Cynthia het eetcafé.

Bij ’t Koetshuys kun je dineren en een borreltje doen, en door de twee eetgedeeltes is het daarnaast ook geschikt voor groepen. ,,Het is hier heel erg gezellig”. En dit merk je vooral ’s avonds. ‘t Koetshuys is gelegen in de karakteristieke en gezellige Schildersbuurt in Groningen, waar het ligt aan een pleintje waar de nieuwe Blekerstraat en de Blekerstraat elkaar kruisen. Aan dit pleintje zijn ook het café Tante Truus, café de Valstrik en speciaalbierencafé De Koffer gevestigd. ,,Op een warme zomerdag zitten de terrassen hier vol met gezelligheid”, aldus Cynthia.

’t Koetshuys is een café met de sfeer van een buurtcafé waarin iedereen uit de stad welkom is. Cynthia vindt het dan ook erg belangrijk dat vaste gasten herkend worden: ,,We proberen altijd een babbeltje aan tafel te maken”.

Op de menukaart vind je onder andere typische hapjes die bij een eetcafé geserveerd worden: een echte klassieker van ’t Koetshuys is de overheerlijke Marokkaanse runderhaas. Daarnaast kun je er terecht voor zowel vlees- vis- en vegetarische gerechten. Iedereen kan hier komen eten. De kaart is gevarieerd: zo wordt de koetsiershap geserveerd, een overheerlijk tijdelijk gerecht. ,,De menukaart lijkt veel op de menukaart van ’t Koetshuys voor de verbouwing, zo blijft het vertrouwd.” Deze kaart is wel verfijnder geworden, en dat proef je. Daarnaast biedt ’t Koetshuys ook verschillende bieren en wijnen aan met verschillende borrelhapjes.

,,Bijna alles hier is huisgemaakt, we kopen het niet in. De boerenpaté maken we bijvoorbeeld zelf, maar ook de sauzen zoals de dressing over de salade en tzatziki bereiden we zelf”.

Chef Bob is ook gespecialiseerd als patissier. ,,Hij kan desserts als de beste maken!” De friandises bij de koffie compleet worden dan ook zelf door Bob bereid. “Dat heb je niet op veel plekken in de stad”.

Specialiteiten

Boerenpaté 
Groninger boerenpaté (‘huysgemaakt’) met zilveruien compote en augurkjes.

Marokkaanse runderhaasjes
Oude klassieker! Traditioneel Marokkaans gemarineerde runderhaasjes met komijnjus.

Kaasfondue (vanaf 2 personen)
Uitgebreide kaasfondue van Zwitserse en Hollandse kazen met boerenbrood en verschillende groenten.


Waarom 't Koetshuys restaurant & bar?

 • PAND
  Eetcafé ’t Koetshuys is gevestigd in een mooi oud pand uit de 19e eeuw.
 • SFEER
  ’t Koetshuys heeft de sfeer van een echt buurtcafé en is toegankelijk voor iedereen, ook als je niet in de buurt woont.
 • KWALITEIT ETEN
  Bij ’t Koetshuys wordt bijna alles huisgemaakt, en dat proef je!
 • VOOR IEDEREEN
  Met twee eetgedeeltes, een grote bar en gezellig terras is er altijd een passend plekje voor een hapje eten of drankje.
 • BEREIKBAARHEID
  ’t Koetshuys bevindt zich op 5 minuten lopen van de Vismarkt.

Menukaart

Bij ‘t Koetshuys worden gerechten uit de Franse keuken geserveerd, gemixt met invloeden uit andere werelddelen. Daarnaast worden ook de vertrouwde klassiekers die je kent van een eetcafé geserveerd: de Marokkaanse runderhaas bijvoorbeeld, is  een echte klassieker bij ‘t Koetshuys! Kwaliteit is erg belangrijk en er wordt elke dag gekookt met verse ingrediënten die de chefs van de markt of bij lokale producenten halen. Geniet hier van lekker en verrassend eten, of strijk neer voor een borrel met authentieke borrelhapjes.


9,2147 reviews Schrijf een review

't Koetshuys restaurant & bar

Blekerstraat 22-24
9717 EC
info@koetshuysgroningen.nl
www.koetshuysgroningen.nl

Aanbiedingen van 't Koetshuys restaurant & bar