Deel 2: nogmaals 5x uit eten in de provincie

zaterdag, 13 oktober

Lekker uitgebreid uit eten zonder hoge parkeerrekeningen of de kans op een groep aangeschoten studenten aan de tafel naast je? Ook in de Ommelanden van Groningen weten ze wat lekker eten is! Vandaag in deel 2 van de categorie ‘Uit eten in de provincie’ nogmaals 5 gezellige én voordelige restaurants in de provincie Groningen. Deel 1 gemist? Die vind je hier.

Pieterburen: Restaurant Waddengenot

Net als je denk dat Groningen niet verder rijkt is daar een lichtpuntje: restaurant Waddengenot! De naam zegt het al: dit restaurant staat ongeveer praktisch ín de Waddenzee. Mocht je denken dat ze in Pieterburen alleen expert zijn in zeehondjes redden dan heb je het goed mis. De chefs van restaurant Waddengenot weten precies waar ze mee bezig zijn. Zoals ze zelf zeggen: met respect voor de vis en het vlees, zonder poespas. Frisse zeelucht doet een mens goed, maar een etentje bij Waddengenot doet het nóg beter.

Peize: Restaurant Arash

Zo ver weg en toch zo dichtbij: bij restaurant Arash neem je plaats in een sfeervolle oude boerderij in Peize, maar in de keuken bevindt zich een barbecue afkomstig uit Iran. De gerechten zijn dan ook alles behalve Gronings te noemen en zullen je op zijn Perzisch/Iraans verrassen.

Loppersum: Hotel Spoorzicht & SPA

‘Genieten van Groningse gastvrijheid’ luidt het motto van dit pareltje in Loppersum. Dankzij de gouden combinatie van een spa en een hotel, kun je bij Spoorzicht heerlijk chillen en wordt zelfs de tong gestreeld. Vanwaar de naam? Het historische pand uit 1887 ligt tegenover het treinstation van Loppersum. En dat is reuzehandig, want zo kan iedereen met gerust hart een extra wijntje bestellen.

Lauwersoog: Restaurant Suyderoogh

Altijd leuk in Lauwersoog! Bij Suyderoogh kun je o.a. een boot huren, trouwen, bowlen én uit eten! Wat wil een mens nog meer? Op een warme dag zit je hier heerlijk op het terras met uitzicht op het water. Meer een dag om binnen te blijven? 2 woorden, 11 letters: D-I-S-C-O B-O-W-L-E-N. Na een heerlijk etentje in het restaurant of als een king in hun Elvis Diner Café.

Paterswolde: Fletcher Familiehotel Paterswolde

Op steenworpafstand van het Paterwoldse meer vind je het Fletcher Familiehotel. Door alle glazen wanden zit je hier in het restaurant heerlijk tussen het groen. In de zomer is het hier top vertoeven op het terras en in de winter maken ze het reuzegezellig door alle lichtjes en kaarsen. Oh, en een goede optie mocht je de kleintjes mee willen nemen, want daar zijn ze hier als familiehotel uiteraard aan gewend.

‘Kon minder’, toch?