De Bastille: de zonnigste plek van Groningen

De zonnigste plek van Groningen. Dat is Grand Café De Bastille. Net buiten het centrum aan het Damsterplein staat het etablissement van Arnold Conquet. Een echte horecaman die zijn hart en ziel in zijn zaak legt. In mei bestaat het grand café alweer vijf jaar. ,,We hebben de hele zaak zelf opgebouwd”, zegt hij niet zonder trots. ,,We wilden een grand café dat laagdrempelig is maar toch ook eigentijds. Ons publiek is gevarieerd. Van studenten tot zakenmensen tot de burgemeester aan toe.”

Grand café de Bastille Groningen

De Bastille is een ruim opgezette zaak die de gehele week is geopend. Aanschuiven voor een lunch, werken op locatie (er is gratis wifi), een borrel of een heerlijk diner met op de achtergrond lekkere jazzy muziek ,,Er is de hele dag aanloop. Naast lunch en diner veel gasten die komen werken en hun laptop inpluggen of mensen die na hun werk even een borrel komen drinken. In de zomerperiode hebben we een ruim terras met de meeste zonuren van de stad. Tot laat kan je hier lekker in de zon zitten”, vertelt Arnold.

Het restaurant heeft een uitgebreide lunch- en dinerkaart. Een mooi palet van gerechten die in de open keuken worden bereid. ,,Onze carpaccio is een product waar we trots op zijn. Heerlijke dun gesneden ossenhaas. Beslist geen diepvries maar vers geslagen. We denken na over de toekomst en daarin passen uitsluitend eerlijke en biologische producten. De ossenhaas van Drents weiderund is daar een goed voorbeeld van, maar ook onze bijzonder voorraad van biologische wijnen past in onze beleving.”

Zalm Grand Café de Bastille Groningen

De Antiliaanse roots van Arnold tref je aan bij de Bastille spareribs. ,,Malse spareribs, zoet maar ook een beetje pittig. Echt een lekkere aanrader.”

De zaak heeft boven het restaurant nog een ruimte voor bedrijfsborrels en besloten feestjes. ,,Er is veel mogelijk. In deze ruimte staat een mooie bar, ideaal voor een bedrijfsborrel, maar ook voor een vergadering met een lunchbuffet of een borrel na het behalen van je diploma. Allemaal in dezelfde laagdrempelige en gemoedelijke sfeer.”

Specialiteiten

Oriëntaals gemarineerde zalmfilet
In de oven gegaard, met frisse rode uienmarmelade.

Proeverij De Bastille
Een proeverij van onze voorgerechten.

Salade geroosterde pork belly
Met gekarameliseerde appeltjes en honing chili siroop.

Tournedos van Drents weiderund
Met bospaddenstoelen, buikspek en jus van rode port.

Coq au vin
Gestoofde kip in rode wijn met spek en seizoengroenten.

Oosterse salade
Met knoflookgamba’s en ossenhaas, avocado, mango en gembersaus.

Tarte tatin
Van venkel en abrikozen gegratineerd met taleggio.


Waarom ?

  • Terras
    Het terras met de meeste zonuren van Groningen waar je tot laat kan genieten van de zon onder het genot van een Bastille plateau en een koele rosé.
  • Proeverij De Bastille
    Een mooie samenstelling van verschillende voorgerechten, zowel warm als koud geserveerd.
  • Feestje?
    Zowel het restaurant als de bovenverdieping is geschikt voor feestjes en bedrijfsbijeenkomsten. De besloten bovenverdieping is geschikt voor tachtig personen en beschikt voor een prachtig bar. Er zijn tal van mogelijkheden.

Menukaart

Een afwisselende kaart die om de drie maanden wordt aangepast met de seizoensproducten van dat moment. Nu de herfst nadert, komen er weer heerlijke wildgerechten op het menu. Een heerlijk stoofgerecht met een goed glas rode wijn. Wie wil dat nou niet?  Verder is er een plat du jour met wekelijks nieuwe gerechten. Naast de dinerkaart is er ook een uitgebreide lunchkaart. Mosterdsoep van echte Groninger mosterd, een knapperige maaltijdsalade met gamba’s en runderhaas geserveerd met Groninger speltbrood tot een lekker Broodje gezond à la Bastille

Terras Grand Café de Bastille Groningen


Aanbiedingen van