Mystery Guest: Culinair genieten met het verrassingsdiner van Zondag Noorderplantsoen in Groningen

maandag, 8 mei

Wil jij eens helemaal de regie uit handen geven? Laat je dan verwennen tijdens een culinair 3-gangen verrassingsdiner bij Zondag Noorderplantsoen in Groningen! Voor €22,- per persoon geniet jij van heerlijke smaken die je misschien nog helemaal niet kent.

Service 9,5
Eten 9
Sfeer 8

Wij vonden het best een beetje spannend, zo’n verrassingsdiner. Want wat nou als je iets krijgt wat je toch niet zo lekker vindt? Dat was bij Zondag zeker niet het geval! Van begin tot eind werden wij op onze wenken bediend en het eten was echt fantastisch.

Goed ontvangen en een lekker voorgerecht

In het mooie koepelrestaurant midden in het Noorderplantsoen worden wij geholpen door een ontzettend aardige serveerster die ons een plekje aan het raam geeft. Hierdoor kunnen wij het drukke bestaan van alle voorbijlopende Groningers observeren. De serveerster vraagt of er dingen zijn die wij niet mogen of lusten zodat hiermee rekening kan worden gehouden en al snel volgt het voorgerecht. Een mooi kleurrijk bord wordt op tafel gezet. Bij elk gerecht geeft het personeel een korte uitleg over het gerecht en de verschillende ingrediënten. Het voorgerecht was bruschetta met grote plakken geitenkaas, zongedroogde tomaten en honing. Dit lag op een compote van bieten met wat rucola. De verschillende smaken complimenteerden elkaar erg goed en het bittere van de bieten was een geweldige combinatie met de zoete honing.

Blij verrast door vegan hoofgerecht

Er was niks op het voorgerecht aan te merken, behalve dat het ons meteen flink vulde. Gelukkig vroeg het personeel ons tussen elk gerecht of we alweer klaar waren voor de volgende gang of dat we nog even wilden wachten. Het was fijn om zo op ons eigen tempo te kunnen genieten.
Als hoofgerecht kregen wij de vegan curry. Een milde groene curry met wortel, courgette, paprika en bloemkool, geserveerd met rijst, naanbrood en een salade van komkommer, biet en taugé. Opnieuw waren wij blij verrast over de heerlijke smaken! De curry was niet te pittig, wat wij fijn vonden, en de frisse salade was een goede afwisseling.

Heerlijke afsluiter van een fijne avond bij Zondag Noorderplantsoen

Als toetje kregen wij een warme wafel geserveerd op bananenmousse met aardbeienjam, wat fruit en stukjes Oreo-koek. Opnieuw heerlijk en prachtig geserveerd. De bananenmousse smaakte echt naar banaan en smaakte bijvoorbeeld niet chemisch, wat ik soms proef bij gerechten met banaan. Het fruit zorgde daarnaast voor een goede verse balans met de wafel en de stukjes koek.

Wij zijn ontzettend te spreken over Zondag en zullen zeker terugkeren. Je krijgt veel waar voor je geld en de bediening zorgt ervoor dat je je de koning te rijk voelt. Daarnaast stonden het voorgerecht en hoofdgerecht niet op de kaart, waardoor het diner nog meer een verrassing was. Ik zal er niet meer woorden aan vuil maken, deze deal moet je gewoon proberen! Wie neem jij mee op culinaire ontdekkingstocht?

Koop hier de vouchers

Wil je liever een ander soort diner? Bekijk dan al het aanbod van de beste restaurants in Groningen!