Alles wat je moet weten over sushi

donderdag, 14 juni

Yes, 18 juni is het International Sushi Day! Ben jij ook zo gek op die gezellig gekleurde Japanse rijstrolletjes? Snappen we! Sushi bestellen bij de lokale Japanner is namelijk heel betaalbaar en het voelt toch als een luxe. Even mooi verspreiden over de tafel, een goed glas wijn erbij en dan lekker food-sharen (Oh, en er natuurlijk een goede Instagram-foto aan wijden!).

Goed: sushi eten kunnen we aan de meesten van ons wel toevertrouwen. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met de kennis over dit geliefde voedsel? Met de volgende 5 sushi-feitjes heb jij tijdens je volgende sushi-party pas echt een goed verhaal…

– Die megapittige groene pasta waarvan wij kaaskoppen massaal zeggen dat het wassabi is? Helaas: we moeten het doen met een namaak-goedje. Voor 100 gram echte wasabi, afkomstig van de wasabi-wortel, zou je in Nederland namelijk maar liefst 45 euro betalen.
– Toch is ons namaak-goedje er niet minder pittig om. Ben je weer eens uitgeschoten en springen de tranen je in de ogen? Adem een paar keer heel diep door je neus, dan trekt het brandende gevoel sneller weg.
– Dan dat roze wat je bij de sushi geserveerd krijgt: gember. Deze is dus niet bestemd voor een kopje thee bij het toetje, maar om de smaak in je mond te neutraliseren. Die hoor je dus tussen verschillende soorten rijstrolletjes door te nuttigen.
– Even een cursusje doen zodat je jezelf sushi-master kunt noemen? Dat zit er dus niet in. De Japanse opleiding tot sushi chef duurt gemiddeld tien (!) jaar. Daar is wel wat motivatie voor nodig, want de eerste drie jaar heb je voornamelijk vuilnisbak-dienst.
– Vanuit traditioneel oogpunt kunnen Japanners het niet zo waarderen als er sojasaus verspild wordt. Dat schaaltje naast je bord hoort dus leeg te zijn als je klaar bent met eten. Voorzichtig met die fles Kikoman dus!
– Wist je dat men in Japan de sushi gewoon met hun handen eet? Dat geklungel met die eetstokjes zou je jezelf dus best kunnen besparen (Ach toe, het staat zo leuk…).

Zin in sushi gekregen? Met deze aanbieding haal je voor € 12,95 een box vol met de lekkerste sushi bij restaurant Wereldgeluk!