5x Tips voor het volhouden van voornemens

donderdag, 7 januari

Heb jij vlak voor 2021 van start ging nog goede voornemens bedacht? De meesten vinden het lastig om deze ook daadwerkelijk vol te houden, daarom geven wij jou 5 tips voor het volhouden van voornemens!

1. Wees realistisch

Voordat je begint met jouw plan, al is het om gezonder te eten of een nieuwe vaardigheid te leren, is het belangrijk om een realistisch plan te maken met haalbare doelen. Dit kun je doen door jouw doel concreet te maken met verschillende tussenstappen, dat klinkt als veel werk, maar dat valt reuze mee. Maak jouw doelen concreet door ze specifiek en helder te houden. ‘Ik wil graag 5 kilo afvallen’ klinkt namelijk veel vager dan ‘Ik wil twee keer in de week sporten (hardlopen en fietsen) en vier keer in de week vegetarisch eten’.

2. Betrek anderen bij jouw plan

Heb jij een vriend(in) die hetzelfde doel wil behalen als jou, dan is het een ideaal moment om hem/haar bij jouw plan te betreken. Hierdoor kun je elkaar op weg naar het doel ondersteunen en motiveren. Wanneer je gezonder wil leven kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om voordelige smoothies te halen bij Fresh Today. Voor maar €3,60 per persoon geniet je van een heerlijke smoothie naar keuze! Als je uitstapjes als deze plant wordt het behalen van jouw gestelde doel ook leuker en makkelijker!

3. Bekijk tijdens jouw voornemens jouw vooruitgang

Sta tijdens het behalen van jouw goede voornemens geregeld even stil bij het feit dat je al ver bent gekomen, hierdoor kun jij jouw vooruitgang makkelijker zien en dit motiveert jou om het doel uiteindelijk te behalen. Dit kun je doen door een dagboek bij te houden en hier jouw vooruitgang in op te schrijven, of door jouw vooruitgang vast te leggen op video/foto.

4. Beloon jezelf (soms)

Tijdens het behalen van jouw doel is het belangrijk om je jezelf soms te belonen met iets leuks of lekkers, om jouw succes te vieren. Je kunt altijd op Het Laatste Tafeltje terecht voor lekkere gerechten, maar ook voor verschillende cadeaubonnen. Hierdoor verwen je jezelf en kun je er weer tegenaan!

5. Houd vol

Misschien wel de belangrijkste tip die we jou kunnen meegeven is: houd vol! Het zal niet altijd makkelijk zijn om iets nieuws te leren, gezonder te eten of een ander doel te behalen. Probeer ook in je zwakke momenten door te zetten, zodat je uiteindelijk kunt terugkijken op een mooi avontuur!

volhouden van voornemens

Heb jij als doel om in 2021 de culinaire wereld te ontdekken? Via Het Laatste Tafeltje vind je dagelijks nieuwe gerechten, bijvoorbeeld van restaurants in Groningen!