5x genieten bij Mediterraanse restaurants in Groningen

woensdag, 17 november

In Groningen vind je genoeg restaurants waar heerlijke Mediterrane gerechten met hun rijke geuren de keukens verlaten. Mediterraan is een breed begrip die zich laat kenmerken door de omgeving rondom het Middellandse Zeegebied. Daarnaast zorgen de veelgebruikte ingrediënten ervoor dat het voedingspatroon wordt gezien als één van de gezondste. In deze blog lees je over vijf Mediterrane restaurants, waar je bij een aantal ook nog eens via Het Laatste Tafeltje met korting kunt dineren!

Restaurant Jasmijn

Adres: Nieuwe Boteringestraat 66

Dit restaurant laat je kennis maken met de Mediterrane- en Noord-Afrikaanse keuken. Je kunt hier plaatsnemen voor een heerlijke tajine (stoofschotel) met kip, rundvlees of geheel vegetarisch. De kok heeft jarenlange ervaring en dat is goed te zien aan de talloze positieve reviews. Restaurant Jasmijn scoort Het Laatste Tafeltje namelijk een 9,1 uit 86 reviews. Mocht je de kookkunsten willen uitproberen dan heeft Het Laatste Tafeltje drie fantastische deals voor jou!

Ga bijvoorbeeld voor de mixed-grill met vlees of vis (42% korting), een 3-gangen keuze diner (42% korting) of 3-gangen proeverij (52% korting). Klik voor meer informatie over de deals op onderstaande knop.

Deals van Restaurant Jasmijn

Restaurant Tekinev

Adres: Gelkingestraat 24

Bij Restaurant Tekinev worden authentieke Turkse gerechten geserveerd. Deze worden vers bereid met Halal vlees van hoge kwaliteit, Turkse kruiden en verse biologische groenten. Zo staan er bijvoorbeeld heerlijke grill-, roerbak-, vis- en vegetarische gerechten op de menukaart. Ga bijvoorbeeld voor de runderhaas spiezen, op de huid gebakken dorade filet of roergebakken lamsvlees. Laat je in ieder geval verwelkomen door de Turkse gastvrijheid en beleef een unieke avond!

Website Restaurant Tekinev

La Mezza

Adres: Nieuweweg 14

Houd je van tapas, maar wil je wel eens wat anders proberen dan gerechtjes uit de Spaanse keuken? Dan is La Mezza zeker een aanrader! Dit Libanese restaurant is dé plek waar je kan genieten van diverse kleine hapjes (Mezza) uit het Midden-Oosten. Je kunt hier kiezen uit warme- en koude mezza zoals gevulde pasteitjes met spinazie of kaas, falafel, gevulde aubergine en bourgul. Via Het Laatste Tafeltje maak jij extra voordelig kennis met de Libanese keuken. Koop voor slechts €11,95 (46% korting) je vouchers voor een uitgebreid tapas (mezza)diner!

Deal van La Mezza

Balkan Restaurant Macedonië

Adres: Nieuwe Ebbingestraat 101

Al meer dan 3,5 decennium is Balkan Restaurant Macedonië te vinden in Groningen. Voor veel mensen is de Joegoslavische keuken nog onbekend, wat ontzettend zonde is. De Groningse Balkan heeft namelijk van alles voor je in petto. Van heerlijke stoofpotjes tot waanzinnige vlees- en visspecialiteiten. Er wordt beloofd dat je een onvergetelijke avond gaat beleven en het voelt als een kort bezoekje aan Macedonië. Neem de proef op de som en ga via Het Laatste Tafeltje bij Restaurant Macedonië dineren! Bestel je vouchers voor een 2-gangen keuze diner nu met 28% korting.

Deal van Balkan Restaurant Macedonië

Olympia

Adres: Zwanestraat 12

Ja, ook Griekenland ligt aan het Middellands Zeegebied en daarom krijgt restaurant Olympia een plekje in deze lijst. Net als Restaurant Macedonië maakt ook Olympia al ruim 30 jaar haar gasten blij met heerlijk eten. De Griekse cultuur staat bekend als gezellig en gastvrij. Dit gecombineerd met traditionele Griekse recepten die van generatie op generatie zijn overgegeven, beleef en proef je bij restaurant Olympia het échte Griekenland! Verse vis, mals vlees en unieke vegetarische gerechten zijn op de kaart terug te vinden. Een geslaagde avond is hier niet te missen!

Website van Restaurant Olympia

Wil je liever bij een andere restaurant in Groningen eten? Bekijk het overzicht kies een restaurant dat goed bij jou past!