5 feitjes over McDonalds die je altijd al had willen weten

woensdag, 26 september

Bijzonder lekker nieuws voor de Groningse McFanclub: binnenkort worden jouw favoriete frietjes en burgers zelfs bij je thuis bezorgd! Onze vrienden van de Mac hebben namelijk laten weten dat de McDelivery service, die al groot succes heeft in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, vanaf 2 oktober 2018 zal worden uitgebreid naar het hoge noorden! Nog heel even geduld dus, maar om de tijd te doden hebben we voor jullie nog vier andere McWeetjes op een rij gezet die je vast nooit had geraden… (Komt vast van pas op de eerstvolgende familie verjaardag)

De Abraham onder de hamburgers
De big mac viert dit jaar alweer zijn 50e verjaardag! Omdat ze dit feestje natuurlijk niet zomaar voorbij konden laten gaan, kwam de Mac afgelopen maand met een geheel nieuwe valuta! De speciale MacCoin krijg je (zo lang de voorraad strekt) gratis bij elke bestelling van een Big Mac-menu. Hiermee kun je vervolgens tot het einde van dit jaar in meer dan vijftig landen een Big Mac halen! Dat is nog eens groot uitpakken.

Iedere 4 uur opent er ergens ter wereld een McDonald’s
En mocht je denken dat er in Nederland al op elke straathoek een McDonald’s te vinden was: California staat met haar 1259 vestigingen op nummer 1 als het gaat om het gebied met de meeste McDonald’s restaurants.

90 seconds
De gemiddelde wachttijd bij de McDonald’s is 90 seconden! Toen de Mac in een grijs verleden (lees: 1989) ook pizza’s serveerde, zijn zij hier snel weer mee gestopt omdat het hun snelle service-image beschadigde.

BIG mac zei je?
De allergrootste McDonald’s ever? Die staat in Beijing, China. De vestiging is maar liefst 28.000 vierkante meter groot, dus je kunt je kleine neefje of nichtje er maar beter niet kwijtraken…

Mocht je na deze feitjes nou ontzettende cravings hebben gekregen: via Het Laatste Tafeltje scoor je bij McDonald’s Sontplein en Westerhaven voor slechts €4 een heerlijke Big Mac of McChicken + een grote friet + 1 frietsaus!