4x tips voor het kiezen van de juiste wijn

zaterdag, 6 maart

Het thuis dineren went steeds meer en ook het uitkiezen van je eigen wijn begint er langzamerhand bij te horen. Ben je een newbie op het gebied van wijnen kiezen? Wij zetten 4 tips op een rijtje voor het kiezen van de juiste wijn.

1. Bepaal jouw budget

De prijs van wijnen kunnen erg variëren, dit komt omdat de wijnen elk op een eigen wijze worden bereid, maar ook de soorten druiven en locatie spelen een grote rol. Het is verstandig om vooraf te bepalen wat jouw budget is voor de wijn, zo weet je al snel of je een wijn haalt bij de slijterij of de supermarkt. De prijs kan immers variëren van 2 euro tot duizenden euro’s.

2. Kies tussen rood, rosé of wit

Na het vaststellen kun je kijken naar de soort wijn, de drie hoofdsoorten wijn zijn: rood, rosé en wit. Rode wijn wordt gemaakt van rode druiven en witte wijn van witte druiven. Rosé wijn wordt gemaakt van witte druiven met een blauwe schil, waardoor deze wijn zijn roze kleur krijgt. De keuze zal vooral worden bepaald door de smaak van de wijn. Rode wijn wordt op kamertemperatuur en meestal bij sappig vlees geserveerd . Witte wijn wordt koud en meestal bij vis geserveerd.

3. Denk aan het seizoen

Ook het seizoen heeft invloed op de soort wijn die geserveerd wordt, wij bespreken per seizoen de populairste wijn. In de lente wordt er meestal een fruitige wijn geserveerd, dit zijn vooral de witte wijnen. De zomer staat bekend om haar warme dagen, tijdens dit seizoen wordt rosé of witte wijn het vaakst geserveerd. In de herfst wordt het weer wat koeler, daarom wordt er in dit seizoen vaak rode wijn geserveerd, dit geldt ook voor de winter.

4. Verbreed jouw kennis over wijnen

als je de wijn hebt gekozen is het tijd om ervan te genieten en meteen jouw kennis over wijnen te verbreden. Dit kun je doen door veel verschillende wijnen te proeven en je verder te verdiepen in de verschillende soorten. Via Het Laatste Tafeltje kun je af en toe genieten van een wijnproeverij op locatie, bekijk de aanbieding meteen en vergroot jouw wijnkennis!

Diner met wijnarrangement De Gulzige Kater Groningen Het Laatste Tafeltje

Wil jij genieten van verschillende wijndeals in Groningen of in een andere provincie? Bekijk alle restaurants in Groningen of de restaurants in andere provincies!