4x de lekkerste cocktails van Groningen

zondag, 10 juni

Die avonden in juni waarop het nog zo lekker lang licht blijft: het perfecte moment om je alvast op een Spaans eiland te wanen met een zonnebril op je neus en een cocktail in je hand. Met nadruk op de cocktail. Maareh: waar moet je voor een lekkere mojito of daiquiri in Groningen precies zijn? Wij zetten de 4 meest gezellige Groningse tentjes voor je op een rijtje…

Hemingway’s Cuba
In de wereld van Ernest Miller Hemingway draaide alles om het groots en meeslepend genieten. Zo ook in het naar hem vernoemde restaurant aan het gedempte Kattendiep. Een goede cocktail kan daar uiteraard niet bij ontbreken. Voor de beste Cuba Libre van het Noorden moet je ongetwijfeld bij Hemingway’s zijn. Uitproberen? Houdt Het Laatste Tafeltje dan goed in de gaten, want je vindt hier regelmatig een cocktail-aanbieding (met nacho’s!) voor Hemingway’s!

Mr. Mofongo’s
Kraantje pappie neemt deze Groningse hotspot niet voor niks op in zijn laatste nummer. De sfeer is hier moeiteloos gezellig, de cocktailkaart ronduit top en met een heuse robotarm die voor jou de lekkerste likeurtjes en dranken uit de muur tovert is een cocktail bestellen hier een belevenis op zich! Voor het beste uitzicht op dit elektronische entertainment zoek je een plekje op de eerste verdieping van het pand.

cocktail_barman_bar


Flinders
Aan het Schuitendiep zit je met een klein beetje geluk tot in de late uurtjes in de zon op het terras. Hup: zonnebril op je neus, goed gezelschap mee en laat je verrassen door Flinders‘ Gin-Tonic kaart, cocktails, Bloody Mary’s, Scroppino’s of goede whisky’s.

Beachclub Kaap Hoorn
Als je ergens in de vakantiesfeer komt dan is het bij Kaap Hoorn. Niet zo gek dus, dat hun menukaart vol staat met de lekkerste zomerse drankjes. Wat dacht je van een Caipirinha of Moscow Mule met uitzicht op de zon die langzaam ondergaat achter het Hoornsemeer?

Cheers!